Blog produse

Solutii lentile de contact

SOLUTII PENTRU LENTILELE DE CONTACT

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este esential sa intelegi importanta solutiilor de ingrijire a lentilelor de contact: fara o atentie corespunzatoare, risti aparitia infectiilor oculare, inclusiv a celor care pot provoca orbirea.

In ultima perioada, ingrijirea lentilelor de contact este mai usoara ca oricand. Sistemele de ingrijire includ un singur flacon cu solutie si un suport pentru lentile sau varianta de lentile de contact de unica folosinta.  Astfel ca ingrijirea lentilelor implica mult mai putin timp, cheltuieli si probleme decat a facut-o cu ani in urma.

Inainte sa achizitionezi orice tip de solutie pentru lentile, ceree sfatul medicului oftalmolog. Unele produse nu sunt compatibile intre ele sau cu anumite lentile de contact. Utilizarea produselor incompatibile poate dauna lentilelor de contact sau ochilor.

Este deosebit de important sa urmezi indicatiile de manevrare in conditii de siguranta a lentilelor de contact moi si a solutiilor de curatare / dezinfectare a acestora.

Principalele calitati ale unei solutii pentru lentile de contact sunt: Curatarea, Clatirea si Dezinfectarea.

Cum se utilizeaza solutia pentru lentile de contact?

  • Mai intai spala-te pe maini, astfel incat sa nu transferi murdarie si germeni pe lentile si in ochi. Evita sapunurile hidratante, deoarece acestea nu sunt bune pentru lentilele de contact. Usuca mainile cu un prosop care nu lasa scame.
  • Scoate o lentila si curat-o cu solutia recomandata. Pentru a curata lentilele de contact cu o solutie multifunctionala, aseaza lentila in palma, aplica o cantitate generoasa de solutie si freaca usor lentila in palma cu degetul aratator, folosind o miscare circulara.
  • Curatarea elimina depunerile de proteine din ochi, urmele de produse cosmetice si alte microparticule care afecteaza confortul lentilelor.
  • Lentilele curate se pun in recipientul de pastrare plin cu solutie proaspata. NU reutiliza solutia din recipientul de pastrare!
  • Timpul de dezinfectare variaza de la un produs la altul - verifica pachetul pentru detalii.

Picaturile

Daca ochii tai sunt uscati si simti disconfort la clipire, este indicat sa folosesti picaturi de lubrifiere. Ele contin un lubrifiant eficient, care ofera un confort ocular in orice moment in timp ce porti lentilele de contact moi. Picaturile sunt ideale pentru uzul zilnic impreuna cu lentilele de contact cu port extins.

Sensibilitatea ochilor si alergii

Un procent mic de purtatori de lentile de contact pot dezvolta o alergie oculara la substantele chimice prezente in solutiile multifunctionale. Daca acesta este si cazul tau, cauta produsele ambalate individual, pentru o singura utilizare si fara conservanti.

Tipuri de solutii

Solutia salina – folosita pentru clatirea si depozitarea lentilelor de contact, atunci cand se utilizeaza un sistem de dezinfectare termica sau UV. De asemenea, este necesara pentru curatarea sau dezinfectarea diverselor dispozitive. Niciodata nu folosi produse saline pentru curatare si dezinfectare.

Solutii pe baza de peroxid de hidrogen - ii ajuta pe cei sensibili la conservantii utilizati in solutiile multifunctionale. Se foloseste pentru curatarea, dezinfectarea, clatirea si depozitarea lentilelor de contact. Anumite solutii cu peroxid de hidrogen contin un neutralizator neutralizator (pentru a transforma peroxidul de hidrogen in apa, ca sa nu te usture ochii). Nu clati niciodata lentilele de contact cu solutie de peroxid de hidrogen si nu le aplica direct in ochi, fara completarea intregului proces de dezinfectare si neutralizare. Acest lucru poate provoca un prejudiciu chimic dureros pentru ochi.

Solutie multifunctionala – utilizata pentru curatare, clatire, dezinfectare si depozitarea lentilelor de contact. Daca ai o solutie multifunctionala, nu vei avea nevoie de alte produse de ingrijire a lentilelor.

 

Fiecare brand producator de lentile de contact, are si o gama de solutii de ingrijire. Pentru mai multe detalii legate de solutia potrivita pentru lentilele tale de contact, fa-ne o vizita in optica.

OftaCenter Lentile contact BauschLomb2

 DETALII

OftaCenter Lentile contact Ciba2

DETALII

OftaCenter Lentile contact Cooper2

 DETALII