Blog produse

Accesorii pentru ochelari

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Spray-ul de curatare a ochelarior este foarte util daca esti in deplasare sau nu ai la dispozitie apa de la robinet si un sapun pentru clatirea lentilelor inainte de a le curata. Puverizeaza spray de curatare din abundenta pentru a indeparta praful si alte resturi inainte de a sterge lentilele. In cazul in care lentilele au un strat de acoperire anti-reflex (AR), asigura-te ca spray-ul ales este aprobat pentru utilizarea pe lentile de acest tip.

Poti folosi si servetele umede de unica folosinta speciale pentru curatarea lentilelor. Incearca sa cureti mai intai lentilele de praf sau resturi. Sufla orice particule inainte de a sterge lentilele, pentru a evita zgarierea acestora.

Lavetele de curatat din microfibra sunt o alegere excelenta pentru curatarea ochelarilor. Aceste lavete curata foarte eficient si atrag urmele uleioase evitand intinderea murdariei. Dar, pentru ca acestea sa fie eficiente, asigura-te ca le cureti in mod frecvent. Spala laveta cu un detergent obisnuit de vase si clateste cu multa apa curata. Permite tesaturii sa se usuce la aer.

Uneori, ochelarii necesita o curatare mai intensa cu ultrasunete, iar pernitele pentru nas pot fi inlocuite cu altele noi. Cere ajutorul opticienilor pentru aceste operatiuni de curatare.

Utilizeaza un toc pentru protejarea ochelarilor de zgarieturi si praf. Nu aseza niciodata ochelarii cu lentilele in jos.

Cand trebuie sa iti schimbi in mod constant ochelarii de distanta cu cei de citit este foarte usor sa ii scapi sau sa ii pierzi. O solutie la aceasta problema este un lantisor sau un snur pentru ochelari. La noi gasesti o varietate mare de modele si culori.

Vino si tu la OftaCenter sa iti completezi gama de produse de ingrijire a ochelarilor tai.

Solutii lentile de contact

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Este esential sa intelegi importanta solutiilor de ingrijire a lentilelor de contact: fara o atentie corespunzatoare, risti aparitia infectiilor oculare, inclusiv a celor care pot provoca orbirea.

In ultima perioada, ingrijirea lentilelor de contact este mai usoara ca oricand. Sistemele de ingrijire includ un singur flacon cu solutie si un suport pentru lentile sau varianta de lentile de contact de unica folosinta.  Astfel ca ingrijirea lentilelor implica mult mai putin timp, cheltuieli si probleme decat a facut-o cu ani in urma.

Inainte sa achizitionezi orice tip de solutie pentru lentile, ceree sfatul medicului oftalmolog. Unele produse nu sunt compatibile intre ele sau cu anumite lentile de contact. Utilizarea produselor incompatibile poate dauna lentilelor de contact sau ochilor.

Este deosebit de important sa urmezi indicatiile de manevrare in conditii de siguranta a lentilelor de contact moi si a solutiilor de curatare / dezinfectare a acestora.

Principalele calitati ale unei solutii pentru lentile de contact sunt: Curatarea, Clatirea si Dezinfectarea.

Cum se utilizeaza solutia pentru lentile de contact?

  • Mai intai spala-te pe maini, astfel incat sa nu transferi murdarie si germeni pe lentile si in ochi. Evita sapunurile hidratante, deoarece acestea nu sunt bune pentru lentilele de contact. Usuca mainile cu un prosop care nu lasa scame.
  • Scoate o lentila si curat-o cu solutia recomandata. Pentru a curata lentilele de contact cu o solutie multifunctionala, aseaza lentila in palma, aplica o cantitate generoasa de solutie si freaca usor lentila in palma cu degetul aratator, folosind o miscare circulara.
  • Curatarea elimina depunerile de proteine din ochi, urmele de produse cosmetice si alte microparticule care afecteaza confortul lentilelor.
  • Lentilele curate se pun in recipientul de pastrare plin cu solutie proaspata. NU reutiliza solutia din recipientul de pastrare!
  • Timpul de dezinfectare variaza de la un produs la altul - verifica pachetul pentru detalii.

Picaturile

Daca ochii tai sunt uscati si simti disconfort la clipire, este indicat sa folosesti picaturi de lubrifiere. Ele contin un lubrifiant eficient, care ofera un confort ocular in orice moment in timp ce porti lentilele de contact moi. Picaturile sunt ideale pentru uzul zilnic impreuna cu lentilele de contact cu port extins.

Sensibilitatea ochilor si alergii

Un procent mic de purtatori de lentile de contact pot dezvolta o alergie oculara la substantele chimice prezente in solutiile multifunctionale. Daca acesta este si cazul tau, cauta produsele ambalate individual, pentru o singura utilizare si fara conservanti.

Tipuri de solutii

Solutia salina – folosita pentru clatirea si depozitarea lentilelor de contact, atunci cand se utilizeaza un sistem de dezinfectare termica sau UV. De asemenea, este necesara pentru curatarea sau dezinfectarea diverselor dispozitive. Niciodata nu folosi produse saline pentru curatare si dezinfectare.

Solutii pe baza de peroxid de hidrogen - ii ajuta pe cei sensibili la conservantii utilizati in solutiile multifunctionale. Se foloseste pentru curatarea, dezinfectarea, clatirea si depozitarea lentilelor de contact. Anumite solutii cu peroxid de hidrogen contin un neutralizator neutralizator (pentru a transforma peroxidul de hidrogen in apa, ca sa nu te usture ochii). Nu clati niciodata lentilele de contact cu solutie de peroxid de hidrogen si nu le aplica direct in ochi, fara completarea intregului proces de dezinfectare si neutralizare. Acest lucru poate provoca un prejudiciu chimic dureros pentru ochi.

Solutie multifunctionala – utilizata pentru curatare, clatire, dezinfectare si depozitarea lentilelor de contact. Daca ai o solutie multifunctionala, nu vei avea nevoie de alte produse de ingrijire a lentilelor.

 

Fiecare brand producator de lentile de contact, are si o gama de solutii de ingrijire. Pentru mai multe detalii legate de solutia potrivita pentru lentilele tale de contact, fa-ne o vizita in optica.

OftaCenter Lentile contact BauschLomb2

 DETALII

OftaCenter Lentile contact Ciba2

DETALII

OftaCenter Lentile contact Cooper2

 DETALII

Ochelari de soare

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Esti in cautarea unui accesoriu la moda, sau vrei sa iti protejezi ochii in timpul liber petrecut afara? Ochelarii de soare iti ofera protectie UV si te fac sa arati deosebit in orice ocazie.

Varietatea de rame si lentile pentru ochelarii de soare, este aproape nelimitata. Poti, deasemenea, sa comanzi o pereche de ochelari de soare cu dioptriile tale, ca sa te poti bucura de o vedere mai clara si mai relaxata.

Trenduri

Formele si stilurile ochelarilor de soare pentru barbati si femei, variaza intre:

  • stilul sport
  • forma ochi-de-pisica
  • stilul plin de farmec "Jackie O’"
  • stilul futurist elegant, care imbraca toata fata
  • forme geometrice cu aspect retro
  • forme rectangulare si unghiulare
  • bijuterii si pietre pretioase ca accente pe rame.

Stilurile moderne au dobandit energie proaspata datorita detaliilor cum ar fi: pietre, zirconiu cubic si lentile colorate (intr-o varietate de culori, inclusiv albastru, galben, trandafiriu, portocaliu, purpuriu si corai).

Ochelarii de soare cu semi-rame sau fara rame – cu lentila sustinuta de un fir de plastic sau cu capse, au forme unice ale lentilelor, pentru ca in acest fel, pot fi taiate in forme neobisnuite unghiulare.

Ramele din plastic pot fi turnate in forme neobisnuite, iar detaliile si aplicatiile de materiale le scot din anonimat.

Materiale

Optiunile pentru ramele ochelarilor de soare, includ materiale plastice (adesea numite Zyl), combinatii de metale, titan, aluminiu sau otel inoxidabil.

Ochelarii de soare cu rame din titan, aluminiu, otel inoxidabil si chiar beriliu sunt o investitie oarecum mai costisitoare, dar ofera beneficiile unui ochelar usor, rezistent si modern.

Atunci cand iti cumperi ochelari de soare, probeaza-i si verifica daca se potrivesc confortabil pe fata ta, daca nu te strang sau aluneca la miscari usoare. Cu toate acestea, in cazul in care rama este prea mare, sau nu se potriveste in mod corespunzator, aceasta poate fi ajustata:

  • ramele metalice pot fi indoite usor pentru a se aseza mai bine pe fata
  • ramele din plastic pot fi incalzite si remodelate pentru o potrivire mai buna.

Tipuri de lentile

Lentilele polarizate reflecta stralucirea de pe diverse suprafete, oferindu-ti o vedere mai clara si evitand efectul de orbire cauzat de suprafete precum: apa, zapada, parbrizul unei masini.

Lentilele cu depunere de oglinda, limiteaza cantitatea de lumina care patrunde in ochii tai, pentru ca tu sa ai o vedere mai confortabila. Acest aspect ii face foarte utili in conditii de lumina foarte puternica in activitati cum ar fi schi-ul pe zapada intr-o zi insorita.

Lentile fotocromatice isi ajusteaza nivelul de inchidere, in functie de cantitatea de radiatii UV, iar in interiorul unei cladiri, devin transparente. Citeste mai multe despre lentilele fotocromatice AICI

Culoarea lentilelor

Culoarea este o alegere personala si nu afecteaza gradul de protectie al ochelarilor de soare.  Lentilele gri si maro sunt cele mai des intalnite, deoarece acestea denatureaza cel mai putin culorile.

De obicei, sportivii prefera alte nuante ale lentilelor, datorita proprietatilor de intensificare a contrastului. De exemplu, lentilele galbene sunt populare printre practicantii de tir la tinta, deoarece reduc opacitatea si maresc contrastul, pentru o imagine mai clara.

Pana la urma, culoarea si forma ochelarilor de soare pe care ii alegi, depinde de stilul si preferintele personale.

La OftaCenter, gasesti ochelari de soare pentru orice buget, cu lentile polarizate si cu protectie UV 100%.

Rame pentru ochelari

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Gama variata de materiale pentru ramele de ochelari, extinde considerabil optiunile pentru un nou look. Cand doresti sa achizitionezi o noua pereche de ochelari, fie de vedere, fie de soare, cere sfatul specialistului Ofta Center pentru a te ghida prin varietatea de culori, durabilitate, luminozitate, brandurile preferate, materiale hipoalergenice si pret.

De fapt, gasirea ochelarilor perfecti, tine de alegerea materialelor potrivite pentru rama dar si pentru lentile.

Rame din plastic

Daca vrei o rama viu colorata, precum culorile curcubeului, atunci plasticul este materialul potrivit pentru tine. Plasticul este o optiune foarte eficienta si creativa pentru ramele de ochelari si este extrem de usor. Cauta rame cu nuante deschise pe laturile interioare, care pot face ochelarii sa "dispara" din câmpul vizual cand ii porti. O rama complet neagra, pe de alta parte, este vizibila in orice moment, si este posibil sa te deranjeze pana te obisnuiesti cu ea.

Ramele din nylon au fost introduse la sfarsitul anilor 1940. Din cauza fragilitatii si a altor probleme, producatorii ramelor pentru ochelari au apelat la un amestec de poliamide, co-poliamide si gliamide – care formeaza nylonul. Ramele fabricate din acest material sunt rezistente la impact si variatii de temperatura si in acelasi timp sunt foarte usoare.

OftaCenter rame pentru ochelari plastic

Dezavantaje

  • se sparg mai usor decat ramele metalice
  • vor arde (dar nu sunt usor de aprins)
  • imbatranesc in timp si isi pot schimba culoarea
  • elasticitatea scade in timp.

Rame din metal

Monel – este un amestec format dintr-o gama variata de metale care ii asigura maleabilitatea si rezistenta la coroziune. Desi acest material este hipoalergenic, este posibil ca persoanele cu piele sensibila sa experimenteze o iritatie in zona de contact a pielii cu rama.  Dar acest lucru poate fi prevenit daca rama este placata cu paladiu sau alt materiale fara nichel.

Titanul este de asemenea un material popular pentru ramele de ochelari. Titanul este un metal gri-argintiu, usor, durabil, puternic, rezistent la coroziune si hipoalergenic. A fost folosit pentru orice, de la nave spatiale pana la dispozitive medicale, cum ar fi valvele cardiace.

OftaCenter rame pentru ochelari metal

Ramele din otel inoxidabil si inox chirurgical sunt o alternativa la titan. Calitatile ramelor din otel inoxidabil includ:

  • greutate redusa 
  • toxicitate redusa
  • rezistenta in timp
  • rezistent la coroziune, abraziune si caldura
  • material hipoalergenic.

Flexonul este un aliaj pe baza de titan. Acest material unic si popular, este numit "metal cu memorie". Ramele din Flexon revin la forma initiala dupa rasucire sau indoire. Rame Flexon sunt usoare (cu 25% mai usoare fata de metalele standard), hipoalergenice si rezistente la coroziune.

Ramele din aluminiu sunt usoare si foarte rezistente la coroziune. Aluminiul este utilizat in principal de catre designerii de ochelari high-end datorita aspectului unic pe care il creeaza.

Materiale neobisnuite pentru rame

Doresti un stil distinctiv si esti dispus sa platesti pentru asta? Incearca rame de ochelari sau accente de design din materiale exclusiviste precum argintul masiv. Totusi, acesta creste greutatea ramelor si devine inconfortabil. De obicei, se foloseste ca un element de accent pe ramele din plastic.

OftaCenter rame pentru ochelari lemn

Lemnul, osul sau cornul de bivol sunt alte materiale neobisnuite care necesita prelucrare manuala. Lemnul si osul, desi mai rigide, sunt mai putin costisitoare si mult mai maleabile fata de alte materiale pentru ramele de ochelari. Ele sunt atragatoare datorita frumusetii lor unice. Ramele din corn de bivol au un aspect elegant si se incalzesc de la temperatura corpului.

Accentele din materiale precum pielea sau catifeaua, sunt utilizate mai ales pe partea temporala a ramei sau peste partea din fata, pentru un aspect deosebit.

Pietrele si cristalele semi-pretioase sunt folosite ca accente in zona temporala a ramelor penntru ochelari. Alegeri populare sunt: onix, turcoaz si cristale Swarovski dar chiar si diamantele pot fi folosite pentru o tenta de lux. Astfel de modele sunt purtate de obicei intr-un birou formal sau la ocazii speciale.

Strasurile sunt o alternativa mai putin costisitoare si sunt folosite pentru a crea un aspect stralucitor sau retro, in special pe ramele stil "ochi de pisică".

 

Orice tip de rame ti-ai dori, la Ofta Center vei primi cea mai buna consiliere legata de aspect, de cosiderente practice sau de pret. Vino sa incerci mai multe modele si cu siguranta vei gasi rama mult dorita.

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Lentilele pentru ochelari

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Lentilele pe care le alegi pentru ochelari, chiar mai mult decat rama, vor determina cat de multumit esti cu ochelarii tai. Alegerea unor lentile de ochelari potrivite pentru necesitatile tale, nu este o sarcina usoara si trebuie sa tii cont de 4 factori importanti: aspect, confort, vedere clara si siguranta.

Grosimea lentilei este determinata de dioptria ta.  Pentru a avea o pereche de ochelari mai estetici, este indicat sa alegi rame mai mici, rotunde sau ovale. De asemenea, grosimea ramelor din plastic ascunde mai bine o lentila groasa.

O greseala comuna pe care o fac oamenii atunci cand isi achizitioneaza ochelari de vedere, este ca nu acorda suficient timp sa ia in considerare optiunile referitoare la materialul lentilelor, la tratamentele aplicate pe suprafata si la confortul pentru purtarea prelungita.

Specialistii OftaCenter te pot sfatui in legatura cu toate aceste aspecte, astfel ca tu nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi perechea perfecta de ochelari.

Materiale pentru lentilele de ochelari

  • Lentilele de sticla

Primele lentile de corectie a vederii au fost realizate din sticla. Cu toate ca lentilele de sticla ofera o vedere de exceptie, acestea sunt grele si se pot sparge usor, devenind un pericol pentru purtator. Din aceste motive, lentilele din sticla nu mai sunt utilizate pe scara larga pentru ochelarii de vedere.

  • Lentilele din plastic

In 1947, Compania Armorlite din California a creat primele lentile din plastic pentru ochelari. Lentilele au fost realizate dintr-un polimer de plastic numit CR-39, o abreviere pentru "Columbia Resin 39". Datorita greutatii sale reduse (aproximativ jumatate din greutatea sticlei), a costurilor reduse si a calitatii optice excelente, lentilele din plastic raman un material popular pentru lentilele de ochelari chiar si astazi.

  • Lentile din policarbonat

La inceputul anilor 1970, GENTEX Corporation a introdus pentru prima lentilele din policarbonat pentru ochelarii de protectie. Mai tarziu in acel deceniu si in anii 1980, lentilele din policarbonat au devenit tot mai populare, ramanand un material des utilizat. Initial creat pentru viziere pe castile pentru Air Force, pentru "sticla anti-glont" pentru banci si alte aplicatii de siguranta, policarbonatul este mai usor si mult mai rezistent la socuri decat plasticul, ceea ce il face un material preferat pentru ochelari, atat pentru persoanele care practica sporturi, dar si pentru copii.

  • Trivex

Un material mai nou, usor si rezistent la socuri, este Trivex (PPG Industries), care a fost introdus in industral lentilelor de ochelari in anul 2001. Un avantaj al acestui material este valoarea mare Abbe. Acest coeficient determina claritatea lentilei si lipsa aberatiilor vizuale – a neclaritatilor ce apar pe marginile lentilei.

In ultimii 20 de ani, ca raspuns la cererea de ochelari de vedere mai usori si mai confortabili, un numar mare de producatori de lentile au introdus lentilele din plastic cu indice mare de refractie. Aceste lentile sunt mai subtiri si mai usoare decat CR 39 – lentilele conventionale din plastic, deoarece acestea au un indice de refractie mai mare si pot avea de asemenea o greutate specifica mai mica.

OftaCenter lentile antireflex

Tratamente aplicate pe lentile

  • Tratamentul anti-zgariere

Toate materialele usoare (plastic, policarbonat), au suprafete moi si sunt mai predispuse la zgarieturi si abraziune decat lentilele din sticla. Cele mai multe tratamente anti-zgariere pot face suprafata lentilelor pentru ochelari, la fel de rezistenta ca sticla.

  • Tratamentul Anti-reflex

Stratul AR elimina reflexiile din lentile care pot reduce contrastul si claritatea, mai ales pe timp de noapte. De asemenea, stratul anti-reflex face lentilele aproape invizibile, astfel ca vei putea avea un contact vizual mai bun si nici interlocutorii tai nu vor fi distrasi de reflexiile din lentilele tale. Cu o pereche de ochelari cu lentile acoperite cu AR, ochii ti se vor vedea clar in fotografii. Ce zici de un selfie reusit?

  • Tratamentul impotriva razelor UV

Expunerea cumulativă la radiatii solare nocive ultraviolete (UV) pe durata de viata a unei persoane a fost asociata cu probleme oculare precum degenerescenta maculara si cataracta.

Din acest motiv, oamenii ar trebui sa isi protejeze ochii de razele UV, chiar din copilarie. Din fericire, policarbonatul si aproape toate lentilele din plastic, contin protectie UV 100%.

  • Tratamentul fotocromic

Lentilele fotocromatice sau heliomate se activeaza automat ca raspuns la actiunea razelor UV si apoi revin rapid la aspectul transparent atunci cand esti intri intr-o cladire. Lentilele fotocromatice sunt disponibile intr-o gama variata de materialele si culori.

Desi pare complicat sa iti alegi perechea de ochelari care te va insoti o perioada buna, la OftaCenter, vei primi sfaturi cu privire la tipul lentilelor si tratamentele de suprafata cele mai bune pentru nevoile tale specifice si bazate pe prescriptia ta medicala.

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Citeste si despre Lentilele de contact.