OCHELARI RECOMANDATI COPIILOR

OCHELARI RECOMANDATI COPIILOR

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Alegerea ochelarilor pentru copii este o misiune foarte importanta ce trebuie luata in serios atat de parinte, cat si de personalul specializat al unei optici. Desi multa lume considera ca, pentru a accepta mai usor ideea de a purta ochelari, copilul ar trebui incurajat sa isi aleaga singur rama, atragem atentia ca sunt multe criterii de care trebuie sa se tina cont si parintele trebuie sa intervina pentru a se asigura ca rama preferata de copil este si cea care i se potriveste. Sa nu uitam ca scopul ochelarilor este sa ajute la corectarea viciului de refractie.

In alegerea perechii de ochelari potrivite pentru copilul tau, trebuie luate in considerare mai multe aspecte: materialele ramei si ale lentilei, marimile, saua nazala, bratele, pastrarea ramei centrate pe fata copilului, functionalitatea, siguranta si stilul.

Rama nu trebuie sa limiteze campul vizual, trebuie sa fie proportionala cu fata copilului, nici prea mare, nici prea mica. Ochii trebuie sa fie centrati atat pe orizontala, cat si pe verticala, iar rama nu trebuie sa acopere linia sprancenelor. O rama necentrata poate crea un efect de prisma, care poate creste sau scade dioptria lentilei.

OftaCenter ochelari pentru copii Swing

Pentru copii, materialele recomandate pentru lentile sunt plasticul si policarbonatul, caracterizate in mod special pentru rezistenta lor la impact.

Lentilele din policarbonat au un indice de refractie mai mare decat lentilele de plastic obisnuite, ceea ce le face cu pana la 20%-25% mai subtiri. Sunt de asemenea cu pana la 30% mai usoare decat lentilele de plastic obisnuite, facand din ele o alegere excelenta pentru ochelarii unui copil.

O alta caracteristica ce trebuie luata in considerare in alegerea lentilelor pentru ochelarii unui copil este diametrul acestora. Acesta ar trebui sa fie mai mic datorita distantei interpupilare mici dar si a marimii ramelor recomandate copiilor.

OftaCenter iti pune la dispozitie o gama destul de larga de lentile si rame destinate copiilor, precum MIRAFLEX si SWING Kids.

Ramele flexibile si sigure de la brandul italian MIRAFLEX, nu au piese de metal si nu contin BPA (biofenoli), cauciuc sau latex si materialul este hipoalergenic.

OftaCenter ochelari pentru copii

La noi gasesti si ramele pentru copii SWING Kids, extrem de usoare (ramele au o greutate de aproximativ 3 grame), se rup destul de greu, iar materialul este antibacterian si antialergic.

Vino si tu impreuna cu copilul tau. Bomboanele sunt din partea noastra!