Produse

LENTILE PENTRU CONDUS

LENTILE PENTRU CONDUS

          Lentilele speciale pentru condus au fost realizate asfel incat sa pastreze la maxim abilitatile ochiului uman in conditii diferite de luminozitate. Acest lucru este posibil datorita celor trei elemente esentiale ce caracterizeaza lentilele speciale pentru condus:

  • Culoarea
  • Polarizarea
  • Gradul de transmitere a luminii.

Ofera confort sporit in masina, in toate conditiile de iluminare. Se pot realiza in multiple variante:

  • de soare
  • cu filtru de culoare
  • cu filtru polarizat
  • multifocali
  • fotocromatici. 

Pe langa reflexiile obisnuite, cele mai periculoase pentru soferi sunt reflexiile stalucitoare formate pe parbriz sau de suprafata uda a carosabilului. Acestea orbesc soferul, obosindu-l si scazandu-i atentia. Acuitatea vizuala a soferului poate scadea cu pana la 30%.

Lentilele speciale pentru condus sunt lentilele cu filtru polarizant extrem de performant, ce asigura eliminarea reflexiilor de lumina la contactul acesteia cu suprafete plane naturale (apa, zapada, iarba, piatra) sau artificiale (asfalt). Fara un astfel de filtru polarizant, imaginile ar fi neclare.

Lentilele speciale pentru condus sunt in principiu lentile fotocromatice, dar tehnologia revolutionara le permite sa isi modifice culoarea si gradul de transmitere a cantitatii de lumina, in functie de conditiile mediului inconjurator.

Spre deosebire de lentilele fotocromatice obisnuite, care isi schimba culoarea doar in functie de cantitatea de radiatii UV, lentilele speciale pentru condus se transforma sub actiunea radiatiilor de lumina vizibile. Ele ofera protectie completa fata de radiatiile UVA si UVB.

Lentilele speciale pentru condus se pot face si cu dioptrii, ceea ce le face foarte potrivite pentru cei care au nevoie de ochelari de vedere, dar care conduc autovehicule si doresc sa faca acest lucru in conditii de maxima siguranta si confort.

In cazul in care la condus sunt folosite lentilele transparente, decisiv este tratamentul antireflex aplicat pe lentile. Un tratament antireflex de buna calitate poate reduce reflexiile si stralucirile. 

Ochelarii de condus pe care ii poti comanda la OftaCenter, inlatura inteligent reflexiile, isi adapteaza repede culoarea si ofera calitate vizuala ochiului atat in interiorul cat si in exteriorul masinii in cazul luminii puternice.  In plus, creste constrastul culorilor, ofera o mai buna vizibilitatea asupra semnelor de circulatie indiferent de conditiile meteo, imbunatateste calitatea vederii si nu distorsioneaza imaginile.

Cum functioneaza?

In conditii de iluminare slaba (o zi innorata, seara, ploaie) culoarea lentilelor devine galben-verde deschis, care maximizeaza cantitatea de lumina transmisa catre ochi si care confera un contrast excelent.

In conditii de lumina puternica, in spatele parbrizului, culoarea lentilelor devine maro-roscat, cu o usoara tenta metalica, cea mai confortabila culoare pentru condus. Avantajul acestei culori este ca inlatura excesul de lumina, iar ochii primesc cantitatea optima de luminozitate si mai ales intensifica perceptia culorilor rosu si verde.

Singurul dezavantaj al acestor lentile este ca nu sunt adaptate si pentru conducerea pe timp de noapte.

Pe timpul noptii, pupila se dilata si nu se mai disting detaliile aflate la distanta (asa numita miopie nocturna). In combinatie cu intunericul si cu reflexiile luminii provenite de la alte autovehicule din trafic, vizibilitatea scade considerabil. Se recomanda folosirea unor ochelari cu lentilele speciale pentru condus pe timp de noapte, de culoare galben-deschis cu un tratament antireflex pe ambele fete ale lentilei. Astfel se elimina eficient reflexiile luminii artificiale. Culoarea galben deschis, asigura un grad foarte ridicat de transmitere a luminii, conferind o vizibilitate foarte buna, contrast marit si imagini clare.

La OftaCenter gasesti o gama variata de lentile speciale pentru condus de la partenerii nostri:

OftaCenter Lentile ochelari Rodenstock2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Rhein2

î          CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Essilor2

 CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Hoya2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Seiko2CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Zeiss2

CITESTE MAI MULT...

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Data

21 Septembrie 2016

Categorii

Lentile pentru ochelari