Produse

LENTILE SUBTIATE

LENTILE SUBTIATE

Lentilele subtiate depind in mare parte de optiunea in estetica ochelarilor nostri dar si de calitatea lentilei. O lentila standard are indicele de refractie 1,5. Cu cat indicele de refractie este mai mare cu atat vom avea lentile mai subtiri.

De exemplu: la o lentila de +3,00D (dioptrii), pentru a avea o lentila subtiata, vom alege o lentila cu urmatoarele caracteristici : +3,00D indice de refractie 1,6 AS ( AS = suprafata asferica deci o lentila mai aplatizata) si desigur in functie de rama aleasa diametrul lentilei sa fie cat mai apropiat de marimea ramei alese astfel vom obtine o reducere a grosimii lentilei cu aprox 40 %.

ATENTIE! Aceasta optiune este valabila pentru dioptrii + (pozitive).

In cazul dioptriilor cu minus ( – ) luam exemplul:  -3.00D ( dioptrii ) cu un indice de refractie de 1,6. Diferenta este in alegerea diametrului lentilei, alegand o lentila cu un diametru marit (exemplu 70 mm) pentru a obtine un maxim de subtiere a lentilei.
Acest fenomen este datorat constructiei lentilei, in cazul lentilelor cu valoare negativa (minus) lentilele sunt subtiri la centru si groase la margine, deci prin montajul lentilei in rama se va elimina partea groasa a lentilei. In cazul lentilelor pozitive ( cu + ) acest lucru este invers datorat grosimii mai mari la centru si mai subtiri in marginea lentilei (o eliminare cat mai mica din lentila in functie de rama).

Avantajele lentilelor cu indice mare de refractie:

  • Mai subţiri. Indicele de refractie al materialelor din care sunt facute lentilele are un impact deosebit asupra apectului acestora. Cu cat indicele de refractie este mai mare, cu atat o lentila este mai subtire si mai putin curbata la aceeasi putere dioptrica. Cu cat dioptria este mai mare, cu atat diferenta devine mai evidenta. 
  • Mai usoare. Lentilele cu indice mare de refractie sunt mai usoare decat aceleasi lentile conventionale, confectionate din material organic, astfel ca ele sunt mult mai confortabile la purtare
  • Calitate vizuala optima
  • Aberatii marginale reduse
  • Camp vizual marit, lentile cu curbura frontala redusa

Indici de refractie ai lentilelor:

  • Indice standard de refractie: 1.48-1.54
  • Indice mediu de refractie: 1.54-1.64
  • Indice mare de refractie: 1.64-1.74
  • Indice de refractie superior: 1.74 si peste.

Lentilele cu indice mare de refractie permit montajul pe orice fel de rama. Durabili si rezistenti impotriva impactului, ochelarii cu lentile cu indice mare de refractie sunt perfecti atat pentru copii cat si pentru adultii cu un stil de viata activ.

 La OftaCenter gasesti o gama variata de lentile subtiate de la partenerii nostri:

OftaCenter Lentile ochelari Rodenstock2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Rhein2

î          CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Essilor2

 CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Hoya2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Seiko2CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Zeiss2

CITESTE MAI MULT...

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Data

21 Septembrie 2016

Categorii

Lentile pentru ochelari