Produse

LENTILELE DIN POLICARBONAT

LENTILELE DIN POLICARBONAT

Cand siguranta ochiului este o problema, atunci lentilele din policarbonat devin cea mai buna alegere pentru ochelarii de vedere sau de soare. Lentilele din policarbonat sunt mai subtiri decat lentilele normale din plastic, ofera 100% protectie pentru radiatia solara si sunt de 10 ori mai rezistente la impact decat lentilele din plastic. Combinatia dintre greutatea redusa, protectia UV si rezistenta la impact fac lentilele din policarbonat alegerea ideala pentru copii sau pentru ochelarii de protectie.

Policarbonatul a fost dezvoltat in anii ’70 pentru domeniul aerospatial, si este folosit in continuare pentru vizoarele castilor astronautilor si pentru scuturile navetelor spatiale. Lentilele de vedere din policarbonat au fost introduse in anii ’80 ca raspuns la cererea pietei pentru lentile usoare si rezistente. De atunci lentilele din policarbonat au devenit standard pentru ochelarii de protectie, ochelarii pentru sportivi sau pentru copii.

Datorita duritatii lentilelor aceastea pot fi montate pe rame pe surub sau rame pe capse fara a aparea probleme cu privire la fisurarea sau ruperea lentilelor.

Pentru a monta un ochelar pe capse sau pe surub, prin lentila trebuiesc date gauri prin care trec sistemul de prindere dintre rama si lentila. Gaurirea unei lentile normale din plastic duce de cele mai multe ori la ruperea sau craparea acesteia, insa pentru lentilele din policarbonat nu exista acest risc.

Cum sunt facute lentilele din policarbonat?

Majoritatea lentilelor din policarbonat sunt fabricate prin procesul de turnare a unui material plastic aflat in forma lichida intr-o matrita. Solidificarea acestui material duce la creearea lentilei. Spre deosebire de lentilele normale din plastic, policarbonatul este un termoplastic care la inceputul procesului de fabricatie este in forma solida de fulgi. Prin procesul de fabricatie numit “turnare prin injectare”, fulgii din policarbonat sunt incalziti pana la topire apoi injectati cu foarte mare presiune intr-o matrita iar in final sunt raciti pentru a forma lentila.

UV si protectia la zgarieturi

Similar modului in care crema de plaja blocheaza radiatia UV sa arda pielea, la fel ochelarii de vedere ar trebui sa protejeje ochiul de acest tip de radiatie. Lentilele din policarbonat blocheaza 100% radiatia UV datorita materialului din care sunt facute. Astfel daca se achizitioneaza o pereche de lentile din policarbonat nu mai este necesara cumpararea unor lentile speciale de protectie UV. Duritatea lentilelor din policarbonat este data de faptul ca ele sunt facute dintr-un material moale capabil sa absoarba energia fara sa se rupa.

Acest lucru inseamna ca lentilele din policarbonat necesita un strat de protectie impotriva zgarierii. Protectiile aplicate in ziua de azi pe aceste lentile sunt atat de avansate incat le confera acestora aproape aceasi rezistenta la zgariere ca si lentilele din sticla.

Avantaje:         

  • rezistenta excelenta la impact - de 10 ori mai rezistente la impact fata de alte lentile
  • subtire – cu 20 - 25 % mai subtire decat lentilele din plastic sau sticla
  • usoare - cu 20 % mai usoare decat lentilele din plastic
  • blocheaza 100% razele UV, fara a avea nevoie de un strat special

Dezavantaje:

  • necesita un strat rezistent la zgarieturi pentru durabilitate
  • vederea periferica poate fi mai putin clara la dioptriile foarte mari
  • genereaza mai multe reflexii

La OftaCenter gasesti o gama larga de lentile din policarbonat de la partenerii nostri:

OftaCenter Lentile ochelari Rodenstock2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Rhein2

î          CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Essilor2

 CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Hoya2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Seiko2CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Zeiss2

CITESTE MAI MULT...

-         Afla mai multe detalii, accesand link-urile sau vino in magazinele OftaCenter si vom gasi solutia potrivita pentru tine.

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Data

04 Octombrie 2016

Categorii

Lentile pentru ochelari