Produse

LENTILE BIFOCALE

LENTILE BIFOCALE

Lentilele bifocale au doua puteri optice distincte si se recomanda persoanelor cu presbiopie si care necesita in acelasi timp o corectare a miopiei, hipermetropiei sau astigmatismului.

Ochelarii bifocali sunt o solutie de tranzitie intre doua perechi de ochelari (una pentru distanta si cealalta pentru aproape) si o pereche de ochelari progresivi. Un dezavantaj al acestei solutii reprezinta faptul ca pastila pentru vederea de aproape este vizibila, fapt care tradeaza varsta (acesti ochelari sunt purtati in momentul aparitiei prezbiopiei, deci peste 40 de ani).

ATENTIE – la folosirea ochelarilor bifocali, atunci cand cobori sau urci trepte, trebuie sa iti orientezi privirea pentru zona la distanta, evitand astfel accidentele cauzate de privirea prin zona de aproape unde imaginea este neclara si marita.

Descresterea abilitatilor de acomodare in corelatie cu timpul devine evidenta dupa varsta de 40 de ani. Aceasta afectiune, cauzata de imbatranirea ochilor, se numeste presbiopie. Problema apare la nivelul cristalinului. Moleculele tinere care formeaza fibre pe medianul cristalinului se gasesc pe suprafata globului ocular. Imbatranind, aceste fibre se adancesc in bulbul ochiului suprapunandu-se. Sub presiune isi pierd elasticitatea, formand mai apoi nucleul rigid al lentilei. Acest nucleu devine tot mai mare, si – cu timpul – si lentila devine mai groasa.

Problema persoanei cu presbiopie este ca nu mai poate efectua activitati la distante mici mai ales in conditii de lumina difuza, dar vede bine la distante mai mari, daca este emetropic. Acesti pacienti pot acuza si dureri de cap, care pot aparea dupa efectuarea unor activitati la aproape.

OftaCenter iti pune la dispozitie lentile bifocale si progresive ce pot fi adaptate specific nevoilor tale, de la partenerii nostri:

OftaCenter Lentile ochelari Rodenstock2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Rhein2

î          CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Essilor2

 CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Hoya2

CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Seiko2CITESTE MAI MULT...

OftaCenter Lentile ochelari Zeiss2

CITESTE MAI MULT...

 

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

 

Data

23 Ianuarie 2015

Categorii

Lentile pentru ochelari