Blog produse

Lentile de contact

LENTILELE DE CONTACT

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tipuri de lentile de contact:

LENTILE DE CONTACT DE UNICA FOLOSINTA

Lentilele de contact zilnice, de unica folosinta sunt cea mai igienica alegere. Acestea asigura sanatate oculara maxima si nu necesita solutii de intretinere, deoarece in fiecare zi vei folosi o pereche noua. Sunt alegerea perfecta pentru copii, sportivi, persoane alergice si purtatori ocazionali.

LENTILE DE CONTACT SAPTAMANALE

Lentilele de contact saptamanale, cu durata de purtare de 1 - 2 saptamani, se intretin usor cu ajutorul solutiei pentru lentile de contact. Lentilele de contact saptamanale se indeparteaza de pe ochi inainte de a merge la culcare. Lentilele se clatesc, se curata si sunt pastrate peste noapte intr-un suport pentru lentile care contine o solutie pentru intretinerea acestora. Lentilele saptamanale sunt disponibile intr-o gama larga de dioptrii si pentru majoritatea problemelor de vedere.

LENTILE DE CONTACT LUNARE

Lentilele de contact lunare sunt lentilele de contact care pot fi purtate intre 1 si 2 luni. Sunt cele mai solicitate si utilizate tipuri de lentile de contact. Lentilele de contact lunare sunt adesea cea mai economica alternativa si de aceea se prezinta intr-o gama larga de dioptrii, culori si scopuri. Acest tip de lentile de contact este foarte usor de manevrat, dar necesita pastrarea in suportul special cu solutie pentru lentile de contact. Lentilele de contact sunt puse pe ochi dimineata si trebuie scoase seara sau dupa maxim 12 ore de purtare. Dupa curatare, lentilele de contact se pastreaza intr-un suport special in solutie pentru lentile de contact.

LENTILE DE CONTACT CU PORT PRELUNGIT

Acest tip de lentile de contact se poate purta zi si noapte pana la 30 de zile, fara a fi nevoie sa le scoti din ochi. Este recomandat totusi sa le scoti periodic, sa le cureti si sa le lasi in solutia speciala pentru lentile de contact, macar cateva ore. Astfel se elimina depozitele de proteine de pe suprafata lentiei, care ar putea sa te incomodeze sau sa faca lentilele inconfortabile. Purtarea prelungita este posibila datorita permeabilitatii ridicate a oxigenului.

LENTILE DE CONTACT TORICE

Lentilele de contact torice sunt special proiectate pentru persoanele cu astigmatism. Aceasta se traduce prin corectarea vederii si printr-o purtare confortabila a acestui tip de lentile de-a lungul intregii zile.Aproximativ 45% dintre cei care au probleme de vedere prezinta o forma de astigmatism.
Lentilele de contact torice sunt la fel de confortabile si usor de manevrat ca orice alta lentila de contact.
Acestea pot fi de unica folosinta, saptamanale sau lunare.

LENTILE DE CONTACT MULTIFOCALE

Lentilele de contact multifocale sunt proiectate pentru a asigura o vedere optima la orice distanta pentru persoanele cu prezbiopie (tulburare de vedere ce apare in jurul varstei de 40 de ani). Acestea pot fi de unica folosinta, saptamanale sau lunare.

LENTILE DE CONTACT CONVENTIONALE

Lentilele de contact conventionale sunt lentilele de contact care pot fi purtate o perioada de timp mai mare de timp, de la trei luni pana la un an.

LENTILE DE CONTACT COLORATE

Lentilele de contact colorate sau lentilele de contact cosmetice, au rolul de a iti schimba culoarea ochilor, oferindu-ti o schimbare de look. Acestea se pot purta maxim 8-10 ore pe zi si se pastreaza in solutia speciala.

 

Vezi si Lentile pentru ochelari.