Blog produse

Lentilele pentru ochelari

LENTILELE PENTRU OCHELARI

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Lentilele pe care le alegi pentru ochelari, chiar mai mult decat rama, vor determina cat de multumit esti cu ochelarii tai. Alegerea unor lentile de ochelari potrivite pentru necesitatile tale, nu este o sarcina usoara si trebuie sa tii cont de 4 factori importanti: aspect, confort, vedere clara si siguranta.

Grosimea lentilei este determinata de dioptria ta.  Pentru a avea o pereche de ochelari mai estetici, este indicat sa alegi rame mai mici, rotunde sau ovale. De asemenea, grosimea ramelor din plastic ascunde mai bine o lentila groasa.

O greseala comuna pe care o fac oamenii atunci cand isi achizitioneaza ochelari de vedere, este ca nu acorda suficient timp sa ia in considerare optiunile referitoare la materialul lentilelor, la tratamentele aplicate pe suprafata si la confortul pentru purtarea prelungita.

Specialistii OftaCenter te pot sfatui in legatura cu toate aceste aspecte, astfel ca tu nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi perechea perfecta de ochelari.

Materiale pentru lentilele de ochelari

  • Lentilele de sticla

Primele lentile de corectie a vederii au fost realizate din sticla. Cu toate ca lentilele de sticla ofera o vedere de exceptie, acestea sunt grele si se pot sparge usor, devenind un pericol pentru purtator. Din aceste motive, lentilele din sticla nu mai sunt utilizate pe scara larga pentru ochelarii de vedere.

  • Lentilele din plastic

In 1947, Compania Armorlite din California a creat primele lentile din plastic pentru ochelari. Lentilele au fost realizate dintr-un polimer de plastic numit CR-39, o abreviere pentru "Columbia Resin 39". Datorita greutatii sale reduse (aproximativ jumatate din greutatea sticlei), a costurilor reduse si a calitatii optice excelente, lentilele din plastic raman un material popular pentru lentilele de ochelari chiar si astazi.

  • Lentile din policarbonat

La inceputul anilor 1970, GENTEX Corporation a introdus pentru prima lentilele din policarbonat pentru ochelarii de protectie. Mai tarziu in acel deceniu si in anii 1980, lentilele din policarbonat au devenit tot mai populare, ramanand un material des utilizat. Initial creat pentru viziere pe castile pentru Air Force, pentru "sticla anti-glont" pentru banci si alte aplicatii de siguranta, policarbonatul este mai usor si mult mai rezistent la socuri decat plasticul, ceea ce il face un material preferat pentru ochelari, atat pentru persoanele care practica sporturi, dar si pentru copii.

  • Trivex

Un material mai nou, usor si rezistent la socuri, este Trivex (PPG Industries), care a fost introdus in industral lentilelor de ochelari in anul 2001. Un avantaj al acestui material este valoarea mare Abbe. Acest coeficient determina claritatea lentilei si lipsa aberatiilor vizuale – a neclaritatilor ce apar pe marginile lentilei.

In ultimii 20 de ani, ca raspuns la cererea de ochelari de vedere mai usori si mai confortabili, un numar mare de producatori de lentile au introdus lentilele din plastic cu indice mare de refractie. Aceste lentile sunt mai subtiri si mai usoare decat CR 39 – lentilele conventionale din plastic, deoarece acestea au un indice de refractie mai mare si pot avea de asemenea o greutate specifica mai mica.

OftaCenter lentile antireflex

Tratamente aplicate pe lentile

  • Tratamentul anti-zgariere

Toate materialele usoare (plastic, policarbonat), au suprafete moi si sunt mai predispuse la zgarieturi si abraziune decat lentilele din sticla. Cele mai multe tratamente anti-zgariere pot face suprafata lentilelor pentru ochelari, la fel de rezistenta ca sticla.

  • Tratamentul Anti-reflex

Stratul AR elimina reflexiile din lentile care pot reduce contrastul si claritatea, mai ales pe timp de noapte. De asemenea, stratul anti-reflex face lentilele aproape invizibile, astfel ca vei putea avea un contact vizual mai bun si nici interlocutorii tai nu vor fi distrasi de reflexiile din lentilele tale. Cu o pereche de ochelari cu lentile acoperite cu AR, ochii ti se vor vedea clar in fotografii. Ce zici de un selfie reusit?

  • Tratamentul impotriva razelor UV

Expunerea cumulativă la radiatii solare nocive ultraviolete (UV) pe durata de viata a unei persoane a fost asociata cu probleme oculare precum degenerescenta maculara si cataracta.

Din acest motiv, oamenii ar trebui sa isi protejeze ochii de razele UV, chiar din copilarie. Din fericire, policarbonatul si aproape toate lentilele din plastic, contin protectie UV 100%.

  • Tratamentul fotocromic

Lentilele fotocromatice sau heliomate se activeaza automat ca raspuns la actiunea razelor UV si apoi revin rapid la aspectul transparent atunci cand esti intri intr-o cladire. Lentilele fotocromatice sunt disponibile intr-o gama variata de materialele si culori.

Desi pare complicat sa iti alegi perechea de ochelari care te va insoti o perioada buna, la OftaCenter, vei primi sfaturi cu privire la tipul lentilelor si tratamentele de suprafata cele mai bune pentru nevoile tale specifice si bazate pe prescriptia ta medicala.

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!

Citeste si despre Lentilele de contact.