Blog produse

Rame pentru ochelari

RAME PENTRU OCHELARI

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Gama variata de materiale pentru ramele de ochelari, extinde considerabil optiunile pentru un nou look. Cand doresti sa achizitionezi o noua pereche de ochelari, fie de vedere, fie de soare, cere sfatul specialistului Ofta Center pentru a te ghida prin varietatea de culori, durabilitate, luminozitate, brandurile preferate, materiale hipoalergenice si pret.

De fapt, gasirea ochelarilor perfecti, tine de alegerea materialelor potrivite pentru rama dar si pentru lentile.

Rame din plastic

Daca vrei o rama viu colorata, precum culorile curcubeului, atunci plasticul este materialul potrivit pentru tine. Plasticul este o optiune foarte eficienta si creativa pentru ramele de ochelari si este extrem de usor. Cauta rame cu nuante deschise pe laturile interioare, care pot face ochelarii sa "dispara" din câmpul vizual cand ii porti. O rama complet neagra, pe de alta parte, este vizibila in orice moment, si este posibil sa te deranjeze pana te obisnuiesti cu ea.

Ramele din nylon au fost introduse la sfarsitul anilor 1940. Din cauza fragilitatii si a altor probleme, producatorii ramelor pentru ochelari au apelat la un amestec de poliamide, co-poliamide si gliamide – care formeaza nylonul. Ramele fabricate din acest material sunt rezistente la impact si variatii de temperatura si in acelasi timp sunt foarte usoare.

OftaCenter rame pentru ochelari plastic

Dezavantaje

  • se sparg mai usor decat ramele metalice
  • vor arde (dar nu sunt usor de aprins)
  • imbatranesc in timp si isi pot schimba culoarea
  • elasticitatea scade in timp.

Rame din metal

Monel – este un amestec format dintr-o gama variata de metale care ii asigura maleabilitatea si rezistenta la coroziune. Desi acest material este hipoalergenic, este posibil ca persoanele cu piele sensibila sa experimenteze o iritatie in zona de contact a pielii cu rama.  Dar acest lucru poate fi prevenit daca rama este placata cu paladiu sau alt materiale fara nichel.

Titanul este de asemenea un material popular pentru ramele de ochelari. Titanul este un metal gri-argintiu, usor, durabil, puternic, rezistent la coroziune si hipoalergenic. A fost folosit pentru orice, de la nave spatiale pana la dispozitive medicale, cum ar fi valvele cardiace.

OftaCenter rame pentru ochelari metal

Ramele din otel inoxidabil si inox chirurgical sunt o alternativa la titan. Calitatile ramelor din otel inoxidabil includ:

  • greutate redusa 
  • toxicitate redusa
  • rezistenta in timp
  • rezistent la coroziune, abraziune si caldura
  • material hipoalergenic.

Flexonul este un aliaj pe baza de titan. Acest material unic si popular, este numit "metal cu memorie". Ramele din Flexon revin la forma initiala dupa rasucire sau indoire. Rame Flexon sunt usoare (cu 25% mai usoare fata de metalele standard), hipoalergenice si rezistente la coroziune.

Ramele din aluminiu sunt usoare si foarte rezistente la coroziune. Aluminiul este utilizat in principal de catre designerii de ochelari high-end datorita aspectului unic pe care il creeaza.

Materiale neobisnuite pentru rame

Doresti un stil distinctiv si esti dispus sa platesti pentru asta? Incearca rame de ochelari sau accente de design din materiale exclusiviste precum argintul masiv. Totusi, acesta creste greutatea ramelor si devine inconfortabil. De obicei, se foloseste ca un element de accent pe ramele din plastic.

OftaCenter rame pentru ochelari lemn

Lemnul, osul sau cornul de bivol sunt alte materiale neobisnuite care necesita prelucrare manuala. Lemnul si osul, desi mai rigide, sunt mai putin costisitoare si mult mai maleabile fata de alte materiale pentru ramele de ochelari. Ele sunt atragatoare datorita frumusetii lor unice. Ramele din corn de bivol au un aspect elegant si se incalzesc de la temperatura corpului.

Accentele din materiale precum pielea sau catifeaua, sunt utilizate mai ales pe partea temporala a ramei sau peste partea din fata, pentru un aspect deosebit.

Pietrele si cristalele semi-pretioase sunt folosite ca accente in zona temporala a ramelor penntru ochelari. Alegeri populare sunt: onix, turcoaz si cristale Swarovski dar chiar si diamantele pot fi folosite pentru o tenta de lux. Astfel de modele sunt purtate de obicei intr-un birou formal sau la ocazii speciale.

Strasurile sunt o alternativa mai putin costisitoare si sunt folosite pentru a crea un aspect stralucitor sau retro, in special pe ramele stil "ochi de pisică".

 

Orice tip de rame ti-ai dori, la Ofta Center vei primi cea mai buna consiliere legata de aspect, de cosiderente practice sau de pret. Vino sa incerci mai multe modele si cu siguranta vei gasi rama mult dorita.

Pentru ca facem Totul pentru o Vedere mai Buna!