Ochelari de vedere

TRATAMENTE APLICATE PE SUPRAFATA LENTILEI

TRATAMENTE APLICATE PE SUPRAFATA LENTILEI

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tratamentele aplicate pe lentile pot imbunatati performanta si aspectul lentilelor de ochelari. Daca doresti sa achizitionezi o pereche noua de ochelari de vedere, ia in considerare lentile de calitate care pot sustine confortul vederii tale si care prelungesc durata de viata a ochelarilor.

 

Protectia Anti-reflex

Sursa foto: www.solidarexpress.com

 

Stratul de acoperire a lentilelor - anti-reflex (denumit si AR sau acoperire anti-reflexie) este o acoperire multistrat, care elimina reflexiile microscopice de pe ambele suprafete ale lentilei.

In plus, stratul AR face ca lentilele sa para aproape invizibile, astfel incat ochii tai vor fi mai vizibili prin ochelari si nu vor mai avea efectul neplacut de “oglinda”.

Stratul anti-reflex elimina si efectul de orbire cauzat de lumina reflectata pe lentile, astfel ca vei avea o vizibilitate mai buna pentru a conduce noaptea si o vedere mai confortabila pentru citirea si utilizarea calculatorului.

Acoperirea anti-reflex este utilizata pentru toate lentilele de ochelari, dar mai ales pentru lentilele din policarbonat si cu indice mare. Acestea reflecta mai multa lumina decat lentilele din sticla sau din plastic, in cazul in care stratul anti-reflex nu este aplicat.

De asemenea, lentilele asferice, care au curbe mai largi decat lentilele obisnuite, cauzeaza de multe ori reflexii vizibile, astfel incat acoperirea AR este obligatorie pentru acestea.

Acoperirea anti-reflex este benefica atunci cand este aplicata pe suprafata din spate de ochelarilor de soare pentru a elimina reflexiile cand soarele este in spatele tau.

Pentru confort maxim in toate conditiile de iluminare, multi profesionisti opticieni recomanda aplicarea unui strat de acoperire anti-reflex si pentru lentilele fotocromice. Transmisibilitatea luminii prin lentilele pentru condus va fi imbunatatita, iar lentilele fotocromice vor reduce efectul de orbire datorat luminii puternice a soarelui.

 

Stratul de acoperire anti-zgariere

Sursa foto: www.solidarexpress.com

 

Nu exista lentile de ochelari, nici macar lentilele din sticla care sa fie complet rezistente la zgarieturi.

Cu toate acestea, lentilele care sunt tratate pe ambele suprafete cu un strat transparent, rezistent la zgarieturi au o suprafata mult mai rezistenta in cazul in care lucrezi intr-un mediu cu mult praf, sau daca ii cureti cu un prosop de hartie ocazional.

Lentile pentru copii, in special, trebuie sa beneficieze de un strat dur rezistent la zgarieturi pentru o mai mare durabilitate.

Astazi, cele mai multe lentile de ochelari, inclusiv lentilele cu indice mare de refractie si lentilele din policarbonat si Trivex, au un strat rezistent la zgarieturi incorporat.

Totusi, chiar si cea mai buna acoperire rezistenta la zgarieturi, nu iti poate proteja complet lentilele de uzura. Pentru a pastra ochelarii in cea mai buna stare, aseaza-i in tocul lor atunci cand nu ii utilizezi, si curata lentilele cu o carpa din microfibra si solutia de curatare recomandata. La noi gasesti tot ce ai nevoie ca sa iti ingrijesti ochelarii.

 

Acoperirea antiaburire

Sursa foto: www.solidarexpress.com

 

Aburirea lentilelor este cauzata de mici picaturi de apa care se formeaza prin condensare pe suprafata lentilelor de ochelari, atunci cand lentilele sunt semnificativ mai reci decat temperatura aerului inconjurator.

Daca locuiesti intr-un climat rece, nimic nu este mai frustrant decat aburirea ochelarilor cand vii de afara. De asemenea, acest lucru poate fi o problema de siguranta, deoarece limiteaza capacitatea de a vedea pana cand aburul dispare. Aburirea lentilelor poate fi deosebit de periculoasa pentru ofiterii de politie si pentru alte persoane care trebuie sa reactioneze rapid in situatii de urgenta.

Stratul de protectie al lentilei, numit antiaburire, elimina condensarea umezelii de pe lentile care cauzeaza formarea aburului. Pastreaza lentilele si vederea clare atunci cand faci trecerea de la un mediu rece la unul cald.

De asemenea, acest strat de protectie evita aburirea lentilelor in timpul activitatilor sportive.

Stratul antiaburire poate fi aplicat pe lentilele din material plastic, policarbonat, inclusiv lentilele cu indice mare si lentilele fotocromice.

 

Tratamentul impotriva razelor ultraviolete

Un alt tratament benefic pentru lentilele de ochelari, este un colorant invizibil care blocheaza razele ultraviolete (UV). La fel ca si o lotiune de protectie solara, care impiedica razele UV ale soarelui sa afecteze pielea, tratamentul de protectie UV aplicat pe lentile, blocheaza actiunea razelor asupra ochilor tai.

Supraexpunerea la razele ultraviolete este considerata a fi una din cauzele cataractei, deteriorarea retinei si a altor probleme oculare.

Lentilele de plastic blocheaza cea mai mare parte din lumina UV, dar un tratament special creste protectia UV la 100 % pentru un plus de siguranta. Alte materiale, inclusiv lentilele de ochelari din policarbonat si majoritatea materialelor plastice cu indice mare, au o protectie incorporata de 100 % UV, astfel incat un tratament suplimentar nu este necesar.

Lentilele fotocromice blocheaza 100 % din razele UV ale soarelui, fara a fi nevoie de un tratament suplimentar.

 

Acum ca te-ai documentat ce tipuri de tratamente aplicate pe lentile exista, cu siguranta vei fi mai atent/a la alegerea urmatoarei perechi de ochelari.

Noi iti oferim tot suportul si sfaturile necesare pentru a face alegerea potrivita, atat pentru stilul tau de viata, cat si pentru bugetul tau.