Sanatate oculara

5 moduri de a evita aburirea ochelarilor atunci când porți mască

5 moduri de a evita aburirea ochelarilor atunci când porți mască

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Chiar dacă măștile ne ajută să evităm transmiterea coronavirusului, purtătorii de ochelari de vedere descoperă cu neplăcere ca aceștia se aburesc atunci când poartă masca.

 

De ce se aburesc ochelarii?

Când porți masca, respiri în mod repetat aer cald. Acesta iese prin partea de sus a măștii și duce la aburirea lentilelor ochelarilor. Desigur, acest lucru îți poate afecta claritatea vederii.

 

Iată 5 moduri prin care poți evita aburirea ochelarilor

1. Spală lentilele cu apă și săpun

Spală ochelarii de vedere sau de soare cu apă și săpun și scutură excesul de umiditate. Apoi șterge ușor lentilele cu o cârpă curată din microfibră.

Folosind această metodă, lentilele nu ar trebui să se mai aburească atunci când le vei purta, deoarece vor avea pe suprafață o peliculă subțire care va reduce acumularea micro-moleculelor de apă.

Nu se recomandă utilizarea produselor precum: șamponul pentru copii sau crema de ras.

 

2. Folosește o mască de mărime potrivită

Dacă masca îți stă lejer pe față, aceasta va permite trecerea aerului cald spre ochelari, rezultând așadar aburirea lentilelor. O mască de mărimea potrivită pentru fața ta, va direcționa aerul prin partea inferioară sau laterală a măștii.

Este important ca masca să se muleze în jurul nasului – modelele cu bandă metalică sunt ideale.

 

3. Fixează masca

Un truc folosit mai ales de medici, implică lipirea unei bucăți de bandă adezivă cu două fețe pe nas, înainte de a pune masca.

 

4. Ajustează-ți ochelarii

Dacă ochelarii pe care îi porți au pernițe pentru nas, le poți regla astfel încât rama să îți stea puțin mai departe de față. Astfel, aerul cald va fi eliminat și nu va fi prins între față și lentilele ochelarilor.

Totuși, ai grijă la această modificare dacă porți ochelari cu lentile progresive sau o dioptrie mare. Ajustarea pernițelor poate schimba ușor vederea în aceste cazuri. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fie nevoie să ții capul într-un unghi diferit pentru a compensa schimbarea vederii.

 

5. Produse speciale

Pe piață există diverse spray-uri și geluri împotriva aburirii lentilelor de ochelari. Folosește doar produsele recomandate în acest scop și nu utiliza produse concepute pentru mașini sau în alte scopuri, deoarece acestea pot afecta lentilele de ochelari.

 

Vezi și CUM SA ÎȚI PROTEJEZI VEDEREA