Lentile de contact

Lentile de contact

DESPRE LENTILELE DE CONTACT

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ce sunt de fapt lentilele de contact?

Lentilele de contact sunt mici meniscuri dintr-un material special de tip silicon. Acestea sunt aplicate pe cornee, de care sunt separate printr-un film lacrimal foarte subtire. Pot avea rol optic (pentru corectia viciilor de refractie: miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie) sau estetic (pentru schimbarea culorii irisului).

Corectia cu lentile de contact

Ochi superbi ascunsi de ochelari, machiajul care nu prea poate fi scos in evidenta din pricina acelorasi ochelari sau dorinta de a purta ochelari de soare care nu poate fi implinita tot din cauza lor. Solutia la toate acestea? Lentilele de contact.

Vizita la oftalmolog

Fie ca iti doresti lentile de contact pentru corectarea vederii, sau doresti lentile de contact cosmetice, este necesar sa pasesti in cabinetul unui specialist. Medicul oftalmolog poate sa decida daca cineva poate sa foloseasca sau nu lentile de contact, in urma unei consultatii de specialitate. Exista anumite afectiuni care nu permit utilizarea lentilelor de contact (afectiuni inflamatorii sau alergii oculare, glaucomul, tulburari ale secretiei lacrimale).

Vizita la medic trebuie sa fie periodica (la inceput mai des, apoi mai rar - la 6 luni) pentru urmarirea comportarii in timp a ochiului si a lentilelor, sau ori de cate ori este nevoie: daca ochiul devine rosu, dureros sau exista disconfort ocular.

Fa-ti acum o Programare la OftaCenter!

Tipuri de lentile

lentile cu port continuu (zi si nopate) – cele mai performante lentile de contact ale momentului, cu inlocuire la 1 luna;

lentile cu port extins, care pot ramane pe ochi pana la 1 saptamana, dar au o perioada de valabilitate de la 2 saptamani la 1 luna;

lentile conventionale care pot fi purtate intre 8-10 ore pe zi si trebuie scoase obligatoriu la sfarsitul acestei perioade, ele avand perioada de valabilitate intre 1 luna si un an, in functie de material/producator;

lentile de unica folosinta, care se inlocuiesc zilnic si nu au nevoie de depozitare sau solutie de intretinere;

lentile estetice care fac parte din categoria celor cu purtare pe timp de zi / in conditii de ochi deschis (pot fi purtate 8-10 ore pe zi) si le poti gasi in diferite culori.

Exista doua categorii principale de lentile de contact: lentile moi si lentile rigide.

-       Lentilele moi - sunt mai confortabile, au un continut mai mare de apa (25-79% – cu cat continutul este mai mare cu atat sunt mai confortabile)

-       Lentilele rigide - sunt mai rezistente in timp, sunt mai costisitoare si pot fi mai putin confortabile.

Avantajele purtarii lentilelor de contact

  • vedere clara
  • luminozitate sporita
  • camp vizual largit
  • aspect estetic placut
  • nu se aburesc cand este rece afara
  • poti purta ochelari de soare
  • poti desfasura activitati sportive fara teama ca iti vei deteriora ochelarii

Dezavantaje

  • aparitia unor complicatii in cazul in care nu se respecta regulile minime de igiena si intretinere
  • manevrarea – poate fi dificila la inceput, pana te obisnuiesti cu ele (insertia corecta a lentilelor si indepartarea lor fara a le deteriora)
  • costul acestora si al intretinerii lor.

La OftaCenter este mai usor ca niciodata sa iti schimbi look-ul. Cu o pereche de lentile de contact cu dioptrii, poti renunta la ochelari sau iti poti sublinia frumusetea cu lentilele de contact colorate

Afla mai multe detalii aici.