Lentile de contact

Lentile de contact utilizare

INTRETINEREA LENTILELOR DE CONTACT

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Curatarea si dezinfectarea lentilelor de contact dupa fiecare utilizare sunt cei mai importanti pasi pentru deproteinizarea si indepartarea impuritatilor depuse! Intretinerea corespunzatoare a lentilelor de contact ajuta la mentinerea sanatatii oculare si a confortului pe toata durata purtarii acestora.

Deoarece lentilele de contact vin in contact direct cu ochii si se scalda in lacrimi, pe parcursul purtarii acestea se incarca din lacrimi si din mediul ambiant cu preteine, lipide si alte impuritati. Este foarte important sa urmezi instructiunile de intretinere, sa respecti modul si durata recomandata de purtare a lentilelor de contact si sa consulti periodic un specialist oftalmolog! Nerespectarea recomandarilor si a masurilor de ingrijire a lentilelor de contact duce la diminuarea confortului si a vederii si creste riscul contaminarii, complicatiilor si chiar a infectiilor oculare.

Fiecare producator de lentile de contact a creat propriile solutii pentru intretinerea corespunzatoare a acestora. Alegerea solutiei se face tinand cont de toleranta ta, stilul de viata, tipul si materialul lentilelor de contact. Evita pe cat posibil mixul de produse: folosirea unui anumit tip de lentile de contact, de la un producator cu un sistem de intretinere de la alt producator, chiar daca exista compatibilitate intre produse.

Pe langa solutiile de intretinere, poti apela si la picaturi oculare lubrifiante sau la lacrimile artificiale. Aceste picaturi au roluri multiple:

- imbunatatesc si mentin confortul la purtarea lentilelor de contact

previn simptomele de ochi uscat

- impiedica deshidratarea lentilelor

- ajuta la diminuarea efectului de frictiune dintre lentila de contact incarcata cu depuneri si pleoape sau suprafata corneei.

OftaCenter lentile de contact utilizare2

Pentru a te bucura de o vedere clara, sanatate oculara si maxim de confort pe parcursul purtarii, urmeaza cativa pasi simpli de intretinere si purtare:

  • intotdeauna inainte de aplicarea sau scoaterea lentilelor de contact, trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa folosesti un prosop care nu lasa scame

  • lentilele trebuie clatite si dezinfectate dupa fiecare utilizare, folosind o solutie de intretinere special conceputa pentru acest scop

  • recipientul pentru lentile trebuie clatit si spalat doar cu solutie de intretinere. Nu folosi apa ca sa le cureti!

  • flacoanele de solutie se pastreaza cu capacul inchis, iar solutia nu se foloseste dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj

  • incearca sa nu atingi varful flaconului de solutie, pentru a evita contaminarea acestuia cu bacterii

  • recipientul pentru pastrarea lentilelor se va inlocui odata la cel mult 30 zile pentru a evita dezvoltarea microorganismelor periculoase.