Afectiuni oculare

Hipermetropia

HIPERMETROPIA

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Hipermetropia este o problema comuna de vedere, care afecteaza aproximativ o patrime din populatie. Persoanele cu hipermetropie pot vedea mai bine obiectele aflate la distanta, dar au dificultati in focalizarea obiectelor apropiate. Astfel ca activitatile precum cititul sau cusutul, sunt foarte dificile.

 

Simptome si semne de hipermetropie

Aparitia frecventa a durerilor de cap sau a oboselii oculare mai ales atunci cand se lucreaza la aproape, sunt printre primele simptome. Daca resimti aceste simptome in timp ce porti ochelari sau lentile de contact, este posibil sa ai nevoie de o consultatie oftalmologica si o noua prescriptie.

 

Ce cauzeaza hipermetropia?

Aceasta problema de vedere apare atunci cand razele de lumina care intra in ochi se concentreaza in spatele retinei, mai degraba decat direct pe ea. Globul ocular al unei persoane hipermetrope este mai scurt decat in ​​mod normal.

Multi copii se nasc cu globul ocular alungit, dar unii dintre ei depasesc aceasta problema pe masura ce cresc, deoarece globul ocular se ajusteaza prin dezvoltarea normala.

Uneori oamenii confunda hipermetropia cu presbiopia, care are simptome similare, dar este cauzata de alti factori.

 

Corectarea hipermetropiei

Corectarea se poate face cu ochelari sau lentile de contact, prin schimbarea modului in care razele luminoase patrund in ochi.

Este posibil sa ai nevoie de ochelari sau lentile de contact permanent sau doar atunci cand citesti, lucrezi la un computer sau faci alte activitati la mica distanta.

Operatia de refractie, cum ar fi LASIK sau CK, este o alta optiune pentru corectarea hipermetropiilor mari. Chirurgia poate reduce sau elimina necesitatea de a purta ochelari sau lentile de contact.

Procedurile de investigatie care implica implanturi corneene pot fi o optiune viitoare pentru corectarea hipermetropiei.